După cum vorbeam anterior, după ce am aflat că sunt admisă la Petroşani, am decis să caut pe internet persoanele cu care urmează să împart aceeaşi soartă în acelaşi oraş. Nu mi-a luat mult timp până să găsesc persoanele cu care aş vrea să împart şi aceeaşi camera de cămin, pentru că studenţia adevărată e cea de la cămin.

Două Dane! Ele erau fetele cu care am pornit la drum 700 km cu un bagaj plin într-un Mercedes Vito în care ziceai că găseşti absolut toate necesare pentru a supravieţui un an însălbăticie! Dacă ar fi să luăm totul împreună, găseai 2-3 lăzi cu conserve, o ladă cu ceapă şi usturoi(pentru a alunga spiritele rele, după cum se spune în popor), alta cu cartofi, ligheane, plită electrică, vase, cratiţe, tigăi, cutii în care găseai pachete cu paste, hrişcă (mâncare tradiţională moldovenească pe care o găseai absolut în orice cameră de cămin), nelipsita făină de porumb, perne, plapume şi multe altele!

Ajungem în vamă, nenea poliţist ne întreabă dacă avem alcool, ţigări, arme, îi spunem că nu. Ne zice să îi arătăm ce avem în maşină, iar acolo, în spaţiosul bagaj, puteai lejer săvezi toate produsele amintite mai sus! Uimit de ce vede nenea ne întreabă:

– Studente în anul 1?

– Mmmda.

– Drum bun!

– Mulţumim!

Era noapte, părinţii fetei cu care am mers, obosiţi de atâta drum, au decis să luăm o mică pauză într-o parcare de lângă drum în care să tragă un pui de somn, care mai târziu s-au dovedit a fi.. mai mulţi pui de somn, pentru că adormisem şi eu, mă trezesc de la lumina ce pătrundea prin geam, mai precis de la durerea de spate datorată poziţiei “comode” de dormit în maşină şi observ cum se uitau la noi oamenii care merg grăbiţi la muncă, la şcoală sau whatever. Dacă puneam şi o cutiuţă a milei agăţată de maşină, sigur găseam în ea ceva bănuţipentru o cafea la fiecare.

Mai jos, nişte poze că să va imaginaţi ce era în acel bagaj, iar la toate asta se mai înmulţeşte cantitatea cu 3. 🙂

So, we are ready to survive!

Camera 360
Partea mea de bagaje bine împachetate
dscn4601
Ceapă și usturoi pentru a alunga spiritele rele (bolile)
Advertisements