I se poate întâmpla oricui ca la un moment dat să nu mai aibă nici o idee cum să-și petreacă timpul liber mult prea prețios și rar întâlnit în spectaculoasa Capitală, fie că e vorba de o zi liberă de la muncă, fie că e vorba de concediu sau pur și simplu ești un turist care vrea să vadă Bucureștiul.

Ei bine, tot de ce ai nevoie este acea picătură de timp liber și un venit de maxim 5 (cinci) lei!

Cel mai important este să dispuneți de timpul liber atunci când oamenii părăsesc locul de muncă, pentru că atunci este momentul când puteți savura întreaga poveste.

Prima variantă este cea mai ieftină și accesibilă tuturor. Fie că e autobuz, troleibuz sau tramvai, între orele 17-19 este cel mai recomandat să călătoriți. Refuzați rutele ocolitoare, chiar dacă trebuie să ajungeți în alt capăt al orașului, rutele centrale sunt cele mai mișto, mai vezi orașul, o luminiță-două, adaugi un cuvânt-două la vastul vocabular românesc deja destul de format. Mai este posibilă și o ședință gratuită de masaj, un genunchi în fund, un cot în burtă, un cap în cap, pentru a stimula creierul să gândească mai bine și multe alte metode încă nedescoperite.

Metroul este varianta amatorilor de viteză, pentru doar 5 lei, poți călători relativ rapid dintr-un capăt în altul al capitalei, de dorit ruta Berceni-Pipera sau invers la aceeași oră amintită mai sus. Metroul te poate duce cu gândul direct la Polul Nord, cu toții știm imaginile de la Discovery cum se încălzesc pinguinii în grup atunci când e frig. Cei care s-au încălzit, trec pe margine să îi încălzească pe ceilalți, și nu contează cu ce îi încălzești, fie că o faci cu puful de la geacă pe lângă nările celui de alături, fie că îi astupi fața cu rucsacul tău mare și greu unuia mai scund decât tine, fie că îți verși cafeaua luată de la aparat jumătate de cantitate pe unul și cealaltă jumătate pe altul, pentru că mereu se poate obține un rezultat mai bun.

Ceea ce NU trebuie evitat, anume pentru doritorii de a cheltui mai mult, este o plimbare pe la magazinele mari și mall-uri, nu uita să îți cumperi cele mai scumpe produse, și să iei cu tine cele mai mărunte monezi, puse atent într-o pungă de plastic. Atunci o să fii în centrul atenției, o să simți cum în aer plutesc fel de fel de imagini care implică persoana ta din mintea celor care așteaptă la coadă după tine, care cu ochi triști plini de speranță, așteaptă să li se spună cele două cuvinte pe care nu s-a întâmplat să le audă secole de-a rândul: CASĂ LIBERĂ!

Advertisements