Chiar dacă în orice categorie de produse Second Hand (pentru necunoscători: la mâna a doua)  poți întâmpina fel de fel de peripeții, de această dată o să mă refer la echipamentele sportive și anume cele pentru motocicliști. Cei care călăresc un motoraș, o motoretuță, un motoroi, etc. știu la propriu ce înseamnă să plece banii de oriunde îi țin.

Tocmai de aceasta mulți apelează la produsele așa-numite Second Hand pentru că poate omului care a cumparat produsul din altă țară nu-i încape burta în geacă și o vinde mai ieftin decât prețul cu care a achiziționat-o inițial, sau are degetul de la picior mai mare decât mărimea ghetei, poate creierul are prea mulți neuroni și nu încape în cască, degetele mănușii sunt prea scurte pentru că persoana ține prea mult la unghii încât să renunțe la cei 7 cm de unghie falsă, astfel, i se poate întâmpla aproape oricui să se lovească de astfel de probleme.

Produsele la mâna a doua nu înseamnă mereu produse urât mirositoare, jerpelite, cu găuri, stricate, nefuncționale, foarte vechi da’ e din Germania și-i bun, nu. Înseamnă produs nou dar din anumite motive (marime greșită, nu-ți place rozul, etc.) vrei s-o vinzi, utilizat dar în stare de a mai fi reutilizat și cumpărat la un preț mult mai mic, așa încât să fie posibil și un ospăț pe cinste lângă o pungă mare cu pufuleți. 🙂

Dar există și oameni care fac mari afaceri din această chestie. Dețin, sau cel mai des cumpără cu 10 lei tona de produse și chiar dacă e stricat, vechi, găurit, etc., îl vinde la un preț de artefact.

Iar ca să trec la subiect, foarte des întâlnesc anunțuri cu căști moto produse de firme recunoscute (e doar un exemplu), unde în descriere citești încrezător „Cască de firmă, mărime L, pusă pe cap de 2 ori de pasageră, stare ideală, purtată doar cu cagulă, la doar 700 de lei!” dar ce folos din asta dacă a fost produsă în 2005, purtată de încă nșpe-zeci de capuri, încerci să dai cu mâna pe burete și dai de plastic sau ies degetele înafara căștii printr-o gaură, cu vizieră care se ține într-un șurub, pe eticheta aproape ștearsă citești că trebuia să fie mărimea XS iar dacă dai un search pe net, modelul nou din 2016 nu te costă mai mult de 1000 de lei. Nu spun că vânzătorul ar avea vreun posibil cumpărător, dar tupeu să vinzi așa ceva, are cât carul.

Și cam așa arată azi, în România, partea asta de business. 🙂

 

 

 

 

Advertisements